top of page

Nedělní toulky po úspěších žďárských družstev - 3. díl

Hezké pondělí všem,

s lehkým zpožděním vítejte u pokračovaní sumáře úspěchů a krásných zážitků našich družstev, konkrétně u třetího dílu.

Třetí víkend družstev je za námi a my se společně můžeme podívat na to, jak si naši hráči užili utkání průběžně se Žďárskou poutí, a také jak dopadla dvě žďárská derby.

Tento víkend náš oddíl reprezentovalo opět celkem 8 družstev.


První derby mezi žďárskými celky proběhlo v sobotu. Dospělí se utkali po delší době mezi sebou a výsledek byl více než zajímavý. V „A týmu“ chyběly dvě stálice, a tak se souboj o to více zdramatizoval. Nakonec „Áčko“ vyhrálo 5:4 a nadále pomýšlí na postup do vyšší soutěže.

Starší žáci jeli do Brna. Zde hráli proti zvučnému soupeři, tím byl oddíl ze ŽLTC – Brno. Opět další těžký soupeř pro naše hráče zastavil naděje na první vítězství v soutěži. ŽLTC Brno vyhrálo v celkovém skóre 8:1.



V neděli se začalo derby žďárských Dorostenců. Žďárské „Áčko“ bylo v kompletní sestavě a bylo evidentně při chuti. Nedalo svým kamarádům žádnou šanci a vyhrálo jednoznačně 8:1. Jsme upřímně zvědaví, jak se našim dorostencům bude nadále dařit. Zatím si vedou obě družstva velmi dobře.

Mladší žáci si znovu rozdělili role. A tým jel bojovat do Brna, kde hrál také proti hráčům z klubu ŽLTC – Brno. Odjeli do Brna v oslabené sestavě, v kombinace se silným protivníkem, neměli mladíci velké šance na úspěch. ŽLTC vyhrálo 8:1. Přejeme hráčům mnoho sil a trpělivosti do dalších zápasů. Věříme, že se Vám povede vítězství urvat! Bylo by velmi cenné v tak silné soutěži.


B tým hrál doma. Měl hrát proti papírově nejsilnějšímu soupeři ve skupině. Tým z Kunštátu přijel ovšem pouze se čtyřmi hráči. Tím se karty obrátily a tým B přejel soupeře z Kunštátu celkovým skóre 7:2. Šance na postup do vyšší soutěže je na spadnutí.

Soutěž také rozjeli naši nadějní Baby tenisté. Hned první soupeř prověřil a ukázal úroveň soutěže – nejvyšší možné soutěže v Baby kategorii pro jihomoravský kraj. Žďárský tým urval vítězství proti družstvu se Zlína. Výsledné skóre 3:3. Součtem skóre vyhrál Žďár. B tým baby tenistů a mini tenisté měli pro tento víkend volno.

Následující víkend přinese potřebnou pauzu v soutěži pro kategorie ml. žáků až po dospělé. Pauzu nebudou mít pouze naše nejmenší naděje. Baby tým A vyzve nejlepší klub Moravy.

V neděli přijede do Žďáru AGROFERT Prostějov a také tým z Tišnova. Přijďme podpořit naše hráče!

Prvních zápasů se také konečně dočkají Baby B a Mini. Přejeme Vám hezký a úspěšný týden.

Tenis Žďár




Foto z nedělního derby dorostenců. Přejeme Vám mnoho úspěchů v dalších týdnech.



Naši úspěšní dorostenci z A týmu, zleva: Tomáš Krška, František Hloušek, Nela Míšková, Aneta Freyová, Filip Piechula a Jakub Mašek.




B tým našich šikovných dorostenců, zleva: Jan Hošek, Libor Blažíček, Jan Hemza, Matyáš Slavíček, Lucie Potocká a Kateřina Chalupová.

bottom of page