top of page

! Družstva aneb cesta k úspěchu I. !

Krásnou neděli, tak je to konečně tady ! Na Vysočině se umoudřilo počasí, kurty se daly do stavu hratelnosti a nám tak začala sezóna mistrovských utkání = družstev. Jako tomu bylo minulý a předminulý rok, můžete se těšit na pravidelný přehled výsledků utkání našich týmů. Letošní ročník nás reprezentuje celkem 9 družstev ve všech kategoriích. Tři družstva máme v mladších žácích, dvě v Baby tenise a po jednom máme v dospělých, dorostu, starších žacích a také v Mini tenise. __________________________________________________________________________________________


Sobotní utkání patří především kategoriím dospělých a starších žáků. Žáci měli volno, začínají až příští týden. A tak se pozornost upínala pouze na jedním směrem. Dospělé čekala cesta do Jemnice. Na dva kurty. Bez lajn. Dlouhá cesta & celodenní výlet. Okleštěná sestava bojovala o vítězství. Jednalo se o velmi vyrovnané týmové utkání a rozhodovaly detaily. Bohužel jsme nestačili na soupeře a odjížděli jsme s těsnou prohrou 4/5.


V neděli se sehrála celkem tři utkání týmů mladších žáků a dorostenci. Domácí kurty mohli využít pouze hráči týmu "B". Zbytek cestoval po Moravě. Mladší žáci A měli před sebou nejtěžšího soupeře ze všech možných. Nebyl jím nikdo jiný, než samotný AGROFERT Prostějov. Nerozehranost naši mladíci nahradili bojovností a odhodláním. I přesto se ukázaly rozdíly kvalit. Bez výhry, ale se ctí! Celkový výsledek 0/9 však zamrzí.



Mladší žáci B hostili tým ze Slovácka. Tým, který minulý rok hrál také ligu. Soupeř přijel ve výborné sestavě. Potvrdit kvalitu soupisky a jejich individuality.


" Na vlastní oči jsem sledoval bojovný výkon našich hráčů. Zejména musím pochválit mladší hráče. " Bojovný duch se nepřetavil v tížené výsledky a naše Béčko muselo také kapitulovat. O jediný bod se postarala Ema Pelikánová.


Mladší žáci C coby domácí vyrazili do Třebíče. Veliké díky, že absolvovali cestu na venkovní kurty ( kvůli strachu o nezpůsobilost domácích kurtů ). Tým C je přihlášen do soutěže 4 + 0, kde mohou hrát chlapci i dívky dohromady. Soupeřem bylo HTK A, které má našlapanou soupisku a dopředu bylo jasné, že to bude těžké.



Bohužel se potvrdily kvality soupeře a náš tým tak prohrál ve skóre 0/6. Hlavu vzhůru !


Dorostenci si udělali výlet do Velenu Boskovic. Předpokládalo se vyrovnané utkání dvou velmi podobných týmů. Domácí však podali velmi přesvědčivé výkony a nedali tak našich dorostencům sebemenší šanci ( 0/9) . Snad tento zápas chodí naši hráči rychle za hlavu a v dalším utkání již zabodují.


Všem týmům děkujeme za reprezentaci oddílu. A přejeme Vám hodně štěstí do příštího víkendu. Bojujme, makejme - úspěchy se dostaví!

--

S přáním pěkného dne,

Adam Odvárka

Tenis Žďár

bottom of page