top of page

Konec družstev & začátek očekávaných prázdnin!

Dobrý den,


vítáme Vás u nového článku s tenisovou tématikou. Dnes bude pojednávat o konci soutěže družstev, dále také o výsledcích našich tenistů v jednotlivcích a také o tom, že už máme konečně prázdniny! Tedy alespoň děti. :) ______________________________________________________________________________________ Tenisová sezóna družstev již skončila. Dva měsíce plné víkendové radosti a pohybu v družstvech dala sbohem. Společně se nyní ve stručném přehledu podíváme, jaké měl každý tým finální skóre, umístění v tabulce a zda se pro ně něco změnilo do následujícího roku?! Dospělí - Začneme tradičně nejstarším žďárským družstvem. Pro dospělé se jednalo o poměrně povedený rok, tým skončil na 3. místě s bilancí 4 výher a 3 proher. Podařilo se jim úspěšně zapracovat mladé dorostence a čekají na slibnější vyhlídky v budoucnu. Podaří se jim příští rok postoupit do vyšší soutěže? Nechme se překvapit! Dorost - Tahle parta minulý rok postoupila do KP. II a cíl měla jasný. Udržet se a zachovat tak vyšší kvalitu soupeřů. Po dramatickém závěrů, plném absencí a jiných komplikací se soutěž nakonec podařilo udržet! Žďár díky lepšímu skóre skončil na celkovém 5. místě! 2 výhry a 5 porážek, taková je finální bilance. Starší žáci - Oproti dorostencům st. žáci loňský rok sestoupili a nyní se chtěli vyhoupnout zase zpátky do KP. II, která by Žďáru slušela rozhodně více. Snaha byla veliká, bohužel rozhodnul jeden prohraný zápas a žáci tak skončili na celkovém 2. místě s bilancí 4 výhry a 1 prohru. Příští rok se to určitě povede!

Mladší žáci - A tým pomýšlel na baráž o LIGU mladších žáků v Jihomoravském kraji. Takové ambice se dařilo plnit do osudného zápasu se Spartakem Jihlavou, který jak víme skončil prohrou. Jedinou prohrou Áčka a tím pádem to stačilo pouze na 2. místo! 3 výhry a 1 pohra, to jest celkové skóre. Béčko statečně bojovalo o jednu pozici nižší soutěži. Už už to vypadalo, že bychom mohli mít dva týmy v jedné soutěži ( pokud by Á tým nepostoupil), bohužel je potkal podobný osud jako st. žáky a jejich kolegy z Áčka. 1 prohra je odsunula na 2. místo v tabulce. Ani 4 výhry na prvenství nestačilo.


Baby - Těžký úkol čekal naše Baby tenisty. Porvat se o zářijové dobré postavení v závěrečném turnaji v Brně a tím i šanci na udržení LIGY. Po váhavém a velmi těžkém začátku přišlo nakonec uspokojení! Poslední zápas rozhodnul o celkovém 5. místě v tabulce a tím pádem i výhodném umístění v turnaji! Ani 2 výhry a 4 porážky na tomto faktu nic nezměnily.


Baby B se utkali v osmičlenné skupině o krále velkých klubů Vysočiny. Dařilo se skvěle, bohužel 2 prohry rozhodly o 3. místě na konci soutěže. Nicméně 5 výher vypadá fajn.


Mini - Naši nejmenší se popasovali se skupinou náramně, jediná prohra je odsunula na krásné 2. místo, ale zároveň ukázala kvality družstva i po odchodu opor. Opět 4 výhry a 1 porážka byly konečnou bilancí týmu. Třešničkou na dortu bylo povedené umístění na turnaji nejlepších družstev mini tenistů, konané tradičně ve Znojmě. Celkové 9. místo se super výsledkem našich miňíků!

Tým ve složení: Fiala Michal, Mlynářová Silvie, Kuřátková Emma a Tlustošová Linda s kapitánem Petrem Mlynářem.


Všem týmům bychom chtěli poděkovat za příkladnou reprezentaci oddílu a přejeme jim mnoho úspěchů do nadcházejících sezón!


__________________________________________________________________________________________


Nelenili ovšem ani naši hráči v jednotlivcích. Dařilo se jim na vícero frontách! Krásné 3. místo vybojovala Niki Králíčková, která se prezentovala do turnaje v Chrudimi. Jedná se o její první velký úspěch a o to je to cennější, uspět v konkurenci 24 hráčů!


Skvělou formu taká našel Kuba Fiala, který v minulém týdnu došel do finále turnaje v Brno - Chrlice. Po cestě do finále se mu podařilo porazit např. nasazenou dvojku turnaje a tak se jednalo o úspěch! Ve finále bohužel podlehnul dalšímu velmi šikovnému hráči z Tišnova! I tak bylo 2. místo ze dvouhry a 3. místo ze čtyřhry velikým úspěchem!

Kuba Fiala s vítězem Danielem Slámou.


O víkendu to potvrdil vyhraným 1. kolem na turnaji kategorie B v Sezimově Ústí! V kole druhém potrápil nasazenou trojku, 30 bodového Patrika Poddaného z TK Neridé! Oběma moc gratulujeme k parádním výsledkům a přejeme Vám mnoho dalších úspěchů!!! __________________________________________________________________________________________


Prázdniny jsou na samém začátku a tam Vám přejeme jejich poklidné užití a nabrání potřebných sil do dalších tenisových, školních i jiných aktivit! Těšíme se na Vás na tenisovém soustředění v termínu od 21. - 25. srpna! S přáním hezkého večera, Adam Odvárka Tenis Žďár n. S.

bottom of page