top of page

! Středa, úspěchů je vždy třeba... !

Dobrý den, vítáme Vás u pravidelné středeční rubriky, aktualit úspěchů našich hráčů a hráček. Když si položíme otázku, jaký je vstup do nového roku? S odpovědí přispěchali velmi rychle naši tenisté! Máme za sebou totiž další úspěšný víkend, plný tenisových momentů. Velice nás také těší turnajová aktivita. Vždy na turnajích reprezentují oddíl minimálně 4 - 5 tenistů & tenistek napříč kategoriemi. __________________________________________________________________________________________ Začneme největším úspěchem víkendu a tím byl úspěšný výlet Jakuba Fialy do Olomouce! Turnaj kategorie C - 6 byl v Olomouci dobře obsazený, první nasazený hráč měl 25 HB, celkově se sešla dobrá první osmička nasazených hráčů. Na turnaji byl také Honzík Mlynář, který zde uhrál své první kolo v kategorii mladších žáků! První dvě kola a tím i cesta do semifinále byla především o potvrzení role favorita a s tou si Kuba poradil velmi dobře. V boji o finále se tradičně soupeří již s kvalitními hráči a v Olomouci na Kubu čekal známý soupeř. Kluci proti sobě totiž hráli o týden dříve na jihomoravských přeborech, kde Kuba vyhrál. I zde se projevila forma našeho hráče a přes super tiebreak se probojoval do finále turnaje. Očekával se tuhý boj s jedničkou turnaje, opak byl však pravdou. ! Jednoznačné vítězství přineslo Kubovi titul ze dvouhry! A úspěch a čekání na lepší výsledek ze čtyřhry byl pokořen, protože Kuba se svým kamarádem vyhráli také celý turnaj ve čtyřhře. !


Vítěz turnaje Kuba Fiala s finalistou Martinem Floriánem.


Vítězové turnaje čtyřhry Kuba Fiala s Oliverem Bučkem.

__________________________________________________________________________________________ U mladších žáků zůstaneme, akorát se přesuneme z Olomouce do Svitav. Zde se hrál turnaj kategorie C - 5 a měli jsme na turnaji také dva zástupce ze Žďáru! Honzu Zítu a Tobiáše Peška. Tobík si v prvním kole poradil na výbornou a postoupil do dalšího kola. V něm se střetl s Honzíkem Zítou a tím skončila jeho cesta turnajem ve dvouhře. Honza nic nepodcenil a přesvědčivě vyhrál. Zůstaneme nyní u Honzíka, který prošel do finále "jako nůž máslem" a ve finále ho čekal také známý soupeř. Tím byl Josef Malinský z Hlinska. ! Prvním set vyhrál Honza jednoznačně 6/1, druhý set byl bojovnější, nicméně dopadl dobře pro našeho hráče 7/6 a tím pádem slavil Honzík svůj první letošní titul ve dvouhře !


Ve čtyrhře bohužel prohrál Honza těsně v semifinále výsledek 7/5 , 5/7, 7/10 a skončil i tak na krásném 3. místě ve čtyřhře !


Vítězný úsměv Honzíka Zíty na turnaji ve Svitavách.

__________________________________________________________________________________________

Poskočíme do kategorie Baby, konkrétně za úspěchem Filipa Stehlíka. Fíla se vydal na turnaj do Hradce Králové a stejný nápad mělo i dalších 16 účastníků. Konkurence byla relativně neznámá, protože Fíla jezdí především na turnaje směrem k Brnu o okolí. ! To se ovšem ukázalo jako výhoda, protože před Filipem skončili pouze dva soupeři a tak si mohl Fíla radovat z krásného 3. místa !


Fíla s pohárem za 3. místo na turnaji v Hradci.

__________________________________________________________________________________________

A na závěr tu máme úspěch z kategorie mini tenistů. O ten se postarala Silvie Mlynářová. V konkurenci a na domácích kurtech měli hráči z Prostějova velikou výhodu. Z 13 hráčů bylo bylo devět domácích. Silvinka se toho však nezalekla a podařilo se jí dostat do horního pavouka o 1. - 6. místo. Po prvním vyhraném zápase se utkala s Mikulášem Feitem a na něho bohužel nestačila, prohrála 4/10 a 6/10. ! V souboji o třetí místo si Silvi spravila chuť po vítězství 10/7 & 10/8 nad Karolínou Murinovou a mohla tak slavit úspěch v podobě krásného 3. místa z turnaje v Prostějově !


Silvinka Mlynářová na turnaji v Prostějově a její 3. místo.

__________________________________________________________________________________________


Všem našim hráčům a hráčkám děkujeme za perfektní reprezentaci oddílů! Patří Vám veliká gratulace za skvělé výsledky a přejeme vám štěstí do dalších zápasů!

! Veliké díky patří všem, kteří na turnaje pravidelně vyrážejí ! -- S přáním pěkného dne, Adam Odvárka Tenis Žďár

bottom of page