top of page

Soutěž družstev - výsledky a preview

Hezké úterý, konečně se nám po roce rozběhla soutěž družstev. My také neleníme a přinášíme Vám výsledky z minulých utkání a také soupeře a vyhlídky pro následující kola. Omlouvám se za prodlevu, avšak články budou vycházet jednou ob dvě neděle, loňský formát byl super, ovšem bohužel neudržitelný při všech změnách. Děkuji za pochopení. Pojďme se postupně podívat na všechna družstva, která už své zápasy odehrála!


Dospělí - pro letošní rok byl sestaven pouze jeden tým, máme však přetlak žen, na soupisce jich je 8 a všechny jsou připraveny hrát - příjemné starosti, že? :) První zápas hráli dospělí proti týmu HTK Třebíč doma, nerozehranost žďárské hráče nerozhodila a vyhrála s celkovým rozdílem 6:3. Povedený vstup do sezóny. Druhý zápas je čekal ve Velkém Meziříčí. Po dlouhé době se jelo do "Mezu", dokonce zde mají nový areál. Domácí prostředí ovšem domácím nepomohlo a Žďár vyhrál další zápas 6:3.

Následující utkání? Možná rozhodne o postupu do vyšší soutěže! Doma vyzveme za běhu poutě Spartak Jihlava. Sobotní den D v podání dospělých. Uvidíme, jak se nám zadaří! Dorost - vyšší soutěž provází naše dorostence, první dva zápasy bez Filipa Piechuli. Jak se s těmito úskalími dorostenci vypořádávají? První zápas vyšel na výbornou. Dorostenci si poradili s týmem Tišnova a z venku si vezou první body. Tišnov porazili 6:3 a chtěli si přenést formu do dalšího zápasu. Další zápas hráli dorostenci doma a los jim určil dorostence ze Spartaku Jihlavy. Ti ukázali svoje zkušenosti a aktuální formu a bohužel našim dorostencům nedali moc šancí. Výsledek zápasu byl 7:2 pro hosty. TC Brno bude soupeřem na pro další kolo. Snad se našim dorostencům zadaří více a přivezou z Brna body. Pomůže jim přítomnost Filipa Piechuli? Brzy se uvidí! :)


Starší žáci - bohužel hrají nižší soutěž než minulý rok, doufáme v návrat do KP. II, tedy příznivějších vod tenisových družstev. Málo týmů v soutěži ( pouze 6 týmů ) bojuje o postup. Volno měli naši hráči v prvním kole. Do druhého byli tedy odpočati a těšili se na své první zápasy. Doma přivítali TK Kunštát a zadařilo se! Opět se vyhrálo výsledkem 6:3 a nastal tak povedený vstup do sezóny.

Teď žáci vyjedou do Moravského Krumlova, bojovat o další vítězství! Těšíme se na výsledek.


Mladší žáci - dvě družstva mladších žáků bojují o možná dobrá umístění v daných soutěžích, zadaří se jim postoupit do vyšších soutěží ? Mladší žáci A - 5 týmů bojuje o postup do extraligy mladších žáků. "Žďárákům! se zatím daří na výbornou, poradili si s oběma zápasy. První zápas byl na půdě Velenu Boskovic. Vítězný průběh provázel naše mladší žáky. Vyhráli 6:3 a sezóna jim začala skvěle.

Druhý zápas byl ještě jednoznačnější. 9:0 porazilo naše "Áčko" brněnský tým D&M Tennis Academy a upevnili si tak silnou pozici v tabulce. Další důležitý zápas bude proti Spartaku Jihlava. Možná se také rozhodne o postupu, stejně jako u dospělých! Věříme v úspěch.


Mladší žáci B - bojují o soutěž níže oproti "Áčku". Nicméně jsou v silné sestavě a mohli by pomýšlet na první příčky ve skupině. Zadaří se jim to?

30. dubna, tedy první zápas, zvládni na jedničku. Doslova prolétli s Blanskem a zvítězili tak 9:0 nad tímto soupeřem. Skvělá práce! Následující zápas, druhý v pořadí, bohužel našim žákům těsně utekl a prohráli 4:5 v Kunštátě. Šance na skvělá místa ovšem stále jsou. Příští zápas hrají žáci doma, proti SK Tenis Tišnov. Přijďte je podpořit na pouťovou neděli!

Baby, Mini - naši nejmenší své soutěže zatím nerozjeli. Mají čas a pilně se připravují na důležitá utkání. Baby A mají jasný úkol. V těžké skupině udržet pozici extraligového Baby týmu. Držíme palečky, aby se jim to podařilo! Mini - pro některé to budou první zápasy, těšíme se a jsme zvědavy, jak mini tenisté v této zkoušce obstojí. Všechny týmy začínají o víkendu, přejeme jim mnoho úspěchů! S pozdravem, Adam Odvárka


bottom of page