top of page

PRECITOOL CUP

Hezké pondělí,

o víkendu 20. - 22. ledna se konal turnaj mladších žákyň ve Žďáře nad Sázavou. Jedná se o jediný turnaj této kategorie v zimní sezóně. Na zatáčku února se totiž bude pořádat chlapecký turnaj ml. žáků. Do Žďáru dorazilo bohužel pouze 13 dívek, tři se neodprezentovaly a tak se nenaplnila maximální kapacita možných 16 hráček. Domácí oddíl reprezentovaly: Sára Špačková, Aneta Piechulová, Gabriela Grecová.

Nejlépe se dařilo Sáře Špačkové, která se dostala jak do semifinále ve dvouhře, tak do semifinále ve čtyrhře. Cesta do semifinále ve dvouhře byla trnitá, po úspěšně zvládnutém předkole Sáru nečekalo nic jednoduchého. Los byl nemilosrdný a poslal naši hráčku na 1. nasazenou Annu Gottvaldovou (15 HB, TO TJ Tesla Pardubice). Sára nicméně převedla velmi sebevědomý výkon a porazila jedničku 1:6, 6:4 (10:7) a v cestě o finále se střetla s 3. nasazenou Emmou Vomelovou (12 HB, HTK Třebíč). Další vyrovnaný zápas, bohužel se smolným koncem pro Sáru. Těsnou výhru slavila Emma a postupovala tak dále do finále. 6:4, 4:6 (10:8)

Ve čtyrhře se zadařilo již zmíněné Sáře, ale také Anetě Piechulové! Obě děvčata skončila v semifinále čtyřhry.

Áňa si zahrála po boku novoměstské hráčky Katky Müllerové, Sára hrála se svojí kamarádkou Terkou Vychodilovou, pozdější vítězkou turnaje ve dvouhře.

Semifinalistky čtyřhry Áňa Piechulová & Katka Müllerová


Semifinalistky čtyřhry Sára Špačková & Tereza Vychodilová

Všem zmíněným děkujeme za účast na turnaji, děkujeme za parádní uspořádání turnaje panu Piechulovi, sponzorovi turnaje Precitoolu a všem hráčkám a rodičům za povedený turnaj!

S pozdravem, Tenis Žďár




bottom of page