top of page

Polovina prázdnin za námi... :(

Dobrý den, omlouvám se za citlivý nadpis, zejména pro naše děti, naše hráčky a hráče. Je tomu ovšem opravdu tak. Lusknutím prstů se překlenul měsíc červenec a najednou máme první srpnový víkend. Máme před sebou také další turnaj, nyní jsou na pořadu dne starší žáci. Pojďme se však společně vrátit do měsíce července a nahlédnout na skvělé výsledky v jednotlivcích a také na novinky, které se udály. __________________________________________________________________________________________


Dařilo se na vícero frontách, to nás rozhodně těší. Začneme našim mladším žákem.

Do velké herní pohody se dostal Honza Zita! Honzík byl na třech turnajích za sebou, v nedalekém Brně, Hradci a Hlinsku. V Brně se možná nepovedla dvouhra dle jeho představ, nicméně čtyřhra dopadla na výbornou! Vítězství v deblu se rozhodně počítá!

Pozn.: Na turnaji v Brně skončil Kuba Fiala na 2. místě ve dvouhře a 2. také ve čtyrhře - ve finále čtyřhry ho porazil právě Honzík s Ondřejem Bednářem).

2. místo ve dvouhře a opět vítězství ve čtyrhře - skvělý výsledek z Hradce Králové.

V Hlinsku se Honzík probojoval do semifinále dvouhry a skončil ve finále čtyřhry.

Veliká gratulace a přejeme Honzovi mnoho dalších úspěchů!



__________________________________________________________________________________________


Zmínka také bude o soustředění, které se konalo ve Velké Losenici. Májí ho pod záštitou kluci Štursovi a dělají to dobře. První termín se konal v půli července, sešlo se tam 13 hráčů a hráček z celé republiky. Hojný počet byl i Žďáráků. Soustředění mělo především herní motiv, takže to děti celý týden vydržely v radosti a pohybu! Druhý termín je naplánovaný na příští týden, mimo jiné se zde objeví Michal Bukáček, coby pan trenér!


Žďárské soustřední se rychle zaplnilo, z čehož máme radost! Přihlásilo se přes 30 dětí během dvou týdnů. Máme v plánu změnit tréninkové bloky, jinak se můžete těšit opět ona kondici, výlet a mnoho dalšího! Trenérské složení bude: Lukáš Čepl, Adam Odvárka, Vašek Paleček, Filip Piechula, Radek Zelený a kondičák Jirka Havlík. __________________________________________________________________________________________ V neposlední řadě, v měsíci červenci, také proběhlo pár turnajů ve Žďáře nad Sázavou. Mladší žákyně o víkendu 15. - 16. a poté ke konci měsíce Baby a Mini. Na turnaji žákyň se nejlépe dařilo Sáře Špačkové. Sára se dostala do semifinále dvouhry a vyhrála čtyřhru! Další povedený turnaj v podání naší talentované hráčky.


Turnaje pro Baby a Mini hráče sužovaly deště, proto se také dohrávalo ve speciálních podmínkách, zejména Baby. O vítězích finálového pavouka rozhodovalo lepší skóre v rozehraných zápasech, které se nedohrály kvůli intensivnímu dešti. Vítěz turnaj vedl 3/2 a 15:15 a zápas se musel přerušit. Nakonec se hráči "spravedlivě domluvili" a odcházeli spokojeni. Stejný osud potkalo hned několik dvojic. Z domácích tenistů se nejlépe dařilo Honzovi Mlynářovi, který se umístil jako 5. v celkovém pořadí! Hned za ním skončil Tobiáš Pešek a 8. místo si uhrála Niki Králíčková! Všem našim hráčům děkujeme za účast! Byl to fajn turnaj! Mini mělo skoro rekordní účast 28 hráčů. Bohužel nám před dohráním skupin začalo pršet tak, že se turnaj musel předčasně ukončit a najít náhradní termín. __________________________________________________________________________________________

Přejeme Vám poklidný srpen, mnoho úspěchů na turnajích a těšíme se na další skvělé výsledky, abychom mohli nadále psát aktuality! :)

S pozdravem, Adam Odvárka

bottom of page