top of page

Partners/Granit CUP – mladší žáci „B“

Partners/Granit CUP – mladší žáci „B“ Žďár nad Sázavou

9.-11. 9. 2023


Druhý zářijový víkend se konal „B“ turnaj v kategorii mladších žáků ve Žďáře nad Sázavou. Jednalo se o druhý ročník. Do turnaje se přihlásilo celkem 37 hráčů z celé republiky. Oproti loňskému roku se počasí vydařilo. Hrálo se po tři slunné dny. Semifinálová utkání přinesla mnoho napínavých momentů a krásných výměn. Tenisové dovednosti předvedli: Sebastian Schamberger /TC-MJ Tenis Líšeň/, Matyáš Hubcej /HTK Třebíč/ a druhá semifinálová dvojice: Richard Mrázek /TK Sparta Praha / a Patrick Cecava / TK TENNISPOINT FM/.

První zápas měl zápletku i náboj. Vyhrát může v tenise jenom jeden a tím se stal Sebastian Schamberger. Zápas trval přes dvě hodiny, výsledkově došlo na velmi vyrovnanou hru - 5/7, 6/4, 1/0 (10/5). Spodní pavouk byl o něco klidnější a nic se nezměnilo ani v semifinále. Patrick Cecava si došel pro svoji finálovou účast. Patrick vyhrál v poměru 6/0, 6/3. Pondělní poledne přineslo očekávaný moment. Finále dvouhry přineslo emotivně klidnou, avšak zajímavou podívanou. Svoji formu zužitkoval Patrick Cecava a ovládl tak turnaj ve Žďáře nad Sázavou. Finálový výsledek neodpovídal nasazení hráčů, nicméně výsledek hovořil jasně. 6/3, 6/2 pro Patricka Cecavu! Ve čtyrhře se naplnila takřka papírová očekávání a do finále se dostaly tyto dvojice. Z horního pavouka, první nasazená dvojice, Gustav Vurm & David Mikeš / oba Agrofert Prostějov/ a dále Sebastian Schamberger & Filip Wollner /TC-MJ Tenis Líšeň a I.ČLTK Praha/. Oba páry prokázaly tenisový um v semifinále, kde je nečekalo nic lehkého. Nepříjemnou zkoušku podstoupili zejména nasazené jedničky. 2x 7/5 porazili Matyáše Hubceje s Richardem Mrázkem. Dvojice Schamberger & Wollner zase využili zaváhání a do jisté míry i unavenosti Patricka Cecavy a Vojtěcha Havláska a do finále postoupili s výsledkem 7/6 (6), 6/0. Finále čtyřhry se odehrálo v odpoledních pondělních hodinách a na hráčích již byla znát únava z celého turnaje. Předvedli i tak hezkou podívanou. Třešničkou na dortu byl závěrečný super-tiebreak v podání obou dvojic. Pohár pro vítěze zvedli nad hlavu Gustav Vurm & David Mikeš. Finálový zápas přinesl dokonce dva tiebreaky. Výsledek utkání z pohledu vítězů byl 6/7 (2), 6/2, 1/0 (10/5).


Na turnaji se představili také čtyři žďárští odchovanci. Jmenovitě šlo o: Jakuba Fialu, Jakuba Hromádku, Honzu Zitu a Adama Štěpánka. Nejlepší výsledek dopadl pro Kubu Fialu, který prošel prvním kolem. Poté skončil na raketě Richarda Mrázka, pozdějšího semifinalisty dvouhry i čtyřhry. Jménem Žďárského oddílu bychom rádi pogratulovali všem úspěšným hráčům a popřáli jim mnoho úspěchů do dalších turnajů.




Finalisti dvouhry zprava: vítěz Patrick Cecava / TK TENNISPOINT FM/, 2. místo Sebastian Schamberger /TC-MJ Tenis Líšeň/




Vítězové čtyřhry: Gustav Vurm & David Mikeš / oba Agrofert Prostějov /

bottom of page