top of page

Partners/Granit CUP – mladší žáci „B“

Partners/Granit CUP – mladší žáci „B“ Žďár nad Sázavou

9.-13. 9. 2022


Druhý zářijový víkend se konal „B“ turnaj v kategorii mladších žáků ve Žďáře nad Sázavou. Do turnaje se přihlásilo 52 hráčů z celé republiky. Vysočina také nezklamala turbulentním počasím. Nakonec turnaji počasí přálo a hrálo se bez větších prodlev po celé čtyři dny.


Ve dvouhře se do semifinále probojovala čtveřice nadějných hráčů: 1. nasazený Jaroš Vojta /LTK Liberec/, 2. nasazený Janoušek Šimon /TK Slavia Plzeň/, a dále Vurm Gustav /TK Agrofert Prostějov/ a Dvořáček David /ŽLTC Brno/.


Do finále postoupili papíroví favorité Vojta Jaroš se Šimonem Janouškem. Finále dvouhry se odehrálo v úterních dopoledních hodinách. Turnaj zná svého vítěze! Tím se stal, po strhujícím souboji dvou velmi nadějných hráčů, Šimon Janoušek z TK Slavie Plzeň. Vítězství zpečetil výsledkem 6:4, 6:1.


Finále čtyřhry přineslo skoro pohádkový příběh. Do finále se probojovali po velkých bitvách z předešlých utkání tyto páry. Nasazené jedničky Vojta Jaroš se Šimonem Janouškem a druhý finálový pár tvořila dvojice David Motal /TC Dvůr Králové/ a David Mikeš /TK Agrofert Prostějov/.


Druhý zmíněný pár v cestě do finále vyřadil nasazené dvojky a poté v semifinálovém souboji porazili 10:8 v super-tiebreaku pár Dorazil-Krkoška.


Ve finálovém zápase se ovšem projevily zkušenosti nasazeného páru a nedopustili tak žádné drama.

Vojta Jaroš se Šimonem Janoušek tak odvadli čtyřhru na turnaji ve Žďáre. Výsledkem 6:4, 6:3 završili své úspěšné tažení celým turnajem.


Na turnaji se představilo také pět žďárských nadějí. Jmenovitě šlo o: Jakuba Fialu, Jakuba Hromádku, Honzu Zitu, Martina Demla a Olivera Kuchaře. Chlapcům se bohužel nepodařilo uspět v prvním kole, získali však mnoho cenných zkušeností.


Jménem Žďárského oddílu bychom rádi pogratulovali všem úspěšným hráčům a popřáli jim mnoho úspěchů do dalších turnajů.


Finalisti dvouhry zprava: vítěz Šimon Janoušek/TK Slavia Praha/, 2. místo Vojta Jaroš/LTK Liberec/


Finalisti čtyřhry zleva: Vítězný pár Vojta Jaroš/LTK Liberec/ se Šimonem Janouškem /TK Slavia Praha/, druzí se umístili David Mikeš /TK Agrofert Prostějov/ s Davidem Motalem /TC Dvůr Králové/

bottom of page