top of page

Nedělní toulky po úspěších žďárských družstev - 8. díl

Hezkou neděli všem,


vítejte u dalšího pokračovaní sumáře úspěchů a krásných zážitků našich družstev, konkrétně u osmého dílu. Osmý víkend družstev je za námi a my se společně můžeme podívat na to, zda se dospělým podařilo vyhrát důležitý zápas o postup nebo zda se podařilo mladším žákům vyhrát potřebný záchranářský zápas?! Tento víkend nás reprezentovalo celkem 6 družstev. Sobotní den představoval v mnohém peklo. "Bude první tropický den", ozývalo se ze všech medií. Přesto se naše týmy rvaly se ctí do posledního míčku!


Dospělí A měli před sezónou naplánovaný postup do vyšší soutěže. V cestě jim stál soupeř, který zatím, stejně jako Žďár, vyhrál všechny své zápasy. Do Žďáru přijela Jemnice. Nebyl zápas, které by nepřinesl drama nebo zápletku. Bohužel se nenaplnila veškerá očekávání, snaha a úsilí celého týmu. Jemnice si odvezla těsné vítězstvím 5:4. Naděje na postup se tím pádem rozplynula.

Dospělí B vyrazili do Polné. "B" tým začal dobře v záchranářském pásmu, vyhrál potřebný zápas pro naději na udržení v soutěži. Po boji vyhráli 5:4 nad polenským klubem.

Starší žáci jeli alespoň hájit čest klubu, protože do Čebína přijeli se třemi hráči. Výsledek dopadl bohužel dle očekávání, starší žáci obdrželi vysokou porážku 9:0.

V neděli nás čekala tři utkání.


Dorost A si s přehledem poradili na domácí půdě s HTK Třebíčí 7:2. Dorostenci čekají na zaváhání Spartaku Jihlava, jinak jim těsně uteče šance na postup.

Dorost B vyrazili do Tišnova. Zde sehráli utkání proti Tišnovu C. Těsně zde prohráli 4:5, i v nekompletní sestavě se jim povedlo uhrát dobrý výsledek.


Mladší žáci A statečně bojovali o udržení v KP. I., naneštěstí se jim nepodařilo prolomit zápasovou smůlu a prohráli již podruhé v řadě 4:5. Tentokrát nestačili na TC-MJ Tenis Líšeň.

Mladší žáci B měli volno, příští víkend se rozhodne o případném postupu do vyšší soutěže?!




Foto po sobotním utkání dospělých A, proti Jemnici. Dospělí hrají v tomto složení: Lukáš Čepl, Václav Paleček, Adam Odvárka, Michal Bukáček a Veronika Chalupová s Monikou Kluchovou.


Všem týmům děkujeme za bojovnost a nasazení! Také děkujeme divákům, kteří v sobotu dorazili!


S přáním úspěšného týdne,

Tenis Žďár

bottom of page