top of page

Nedělní toulky po úspěších žďárských družstev - 6. díl

Hezkou neděli všem,


vítejte u dalšího pokračovaní sumáře úspěchů a krásných zážitků našich družstev, konkrétně u šestého dílu.


Šestý víkend družstev je za námi a my se společně můžeme podívat na to, jestli se týmům, které měly šanci na postup, podařilo uhrát vítězství ? A také, zda se podařilo prolomit sérii našim smolařům!


Tento víkend nás reprezentovala všechna žďárská družstva. Celkem jich bylo 10!


Sobota přinesla krom překvapivě vlídného počasí také zajímavé výsledky. O jeden z "šoků" se postaral náš matador Václav Paleček. Václav, "špílmachr" žďárského tenisu, nečekaně prohrál dvouhru a zkomplikoval tak lehce stav utkání Dospělých A proti Jihlavě - Bedřichovu. Nakonec se dospělým podařilo odvést příznivý výsledek 5:4 a pokračují tak na vlně vítězství.

Dospělý B sehráli důležité utkání v dolní polovině tabulky. Hráli s Velkým Meziříčím ve své podstatě o záchraně ve skupině. Bohužel náš tým prohrál 4:5 a cestu za udržením si dramaticky zkomplikovali.


Starší žáci jsou jedni z velkých smolařů tohoto ročníku. A jejich trápení tento víkend neskončilo. Za starší žáky nastoupili u Jakub Hromádka a Jan Zita. Mladší krev však nepomohla k prvnímu vítězství proti Blansku. Starší žáci prohráli 3:6. Mini tenisté odjeli na dvojutkání do Jihlavy. Zde měli sehrát utkání proti domácímu Spartaku Jihlavě a TC-MJ Tenis Líšeň. Brněnský klub se asi zalekl našich nejmladších nadějí a nepřijel. (Automatické vítězství 8:0 pro Žďár) Utkání se Spartakem proběhlo bez větších komplikací a "Miníci" zdolali další družstvo v krásném skóre 6:2. Neděle byla plná větrných chvil a také dramatických zápasů. Poklidné utkání prožili Dorostenci A. Ti vyrazili na steč proti oblíbenému soupeři Spartaku Jihlava. Po deklasování Letovic se naši dorostenci nalézají ve stejné formě. Stejným výsledkem, tj 9:0, porazili jihlavské soupeře.


Dorostenci B, na domácích kurtech, bojovali s nepřízní osudu. V oslabené sestavě i tak vyhráli nad Bystřicí nad Perštejnem 6:3 a udržují si kladnou bilanci vítězství/proher. Mladší žáci A měli největší šanci na své první vítězství ve velmi těžké I. třídě. Bohužel, i přes nekompletní sestavu, se byli jako draci. Do Jihlavy odjeli dva chlapci a dvě dívky. I v pouze čtyřech lidech uhráli 4 body. Celkové skóre tedy bylo 4:5 z pohledu žďárského týmu. Mladší žáci B hráli doma. Přijelo TC Brno C, které bylo jedním ze silnějších soupeřů v tabulce. "Zápas blbec", tak by se jistě dala nazvat poslední čtyřhra. Její prohra určila vítězný bod, který si nakonec urvali hosté. TC Brno odjelo domů s těsnou výhrou 5:4. Naděje na postup ze skupiny jsou stále reálné.

Baby tenisté A jeli do BORS Club Břeclav. Zde podlehli silnému soupeři 2:4. I tak mají stále šanci na hezké umístění v tabulce.

Baby tenisté B sehráli dvojutkání v TK Třebíčí a Třeští. Před tímto víkendem byli jasnými favority skupiny, porazili i silný Spartak Jihlavu A, B a nic nenasvědčovalo tomu, že by neměli prohrát ani tyto dvě utkání. Co čert nechtěl, ani Baby B neodjeli v kompletní sestavě. Ve třech hráčích statečně bojovali o co možná nejlepší výsledky. Prohráli těstě 3:3 s Třeští a 2:4 s TK Třebíčí.

Všem týmům děkujeme za reprezentování klubu! Příští týden je volno. Ve Žďáře jsou přebory mladších žáků a dorostenců!


Úspěšný příští týden Vám přeje,


Tenis Žďár

Foto z utkání mladších žáků B proti Blansku. Mladší žáci hráli v této sestavě, zleva: Jakub Fiala, Ema Pelikánová, Aneta Piechulová, Jakub Hromádka, Adam Štěpánek, Jan Zita.

bottom of page