top of page

Nedělní toulky po úspěších žďárských družstev - 5. díl

Hezkou neděli všem,


vítejte u dalšího pokračovaní sumáře úspěchů a krásných zážitků našich družstev, konkrétně u pátého dílu.


Pátý víkend družstev je za námi a my se společně můžeme podívat na to, jestli si dospělí udrželi vítěznou šnůru zápasů a zda se podařilo prolomit smůlu našim starším žákům ?!


Tento víkend se opět hrálo v plné polní, pauza skončila, a tak nás opět reprezentovalo celkem 7 družstev. Mini a Baby tenisté měli pro tento víkend pauzu.

V sobotu prodloužili vítěznou sérii Dospělí A. Ti porazili jednoho z těžších soupeřů, STK Okříšky 6:3. Především následující dvě utkání rozhodnou o případném postupu do vyšší soutěže. Minimálně KP. II by si dospělí jistě zasloužili.

Dospělí B vyjeli do Třebíče. Žďárskému týmu se nepodařilo navázat na úspěchy ostatních družstev na půdě HTK a odváží si vysokou porážku 1:8. Podaří se "Béčku" udržet soutěž? Ve následujících utkáních narazí na slabší soupeře.

Starší žáci si pro tuto sezónu vybírají pořádnou smůlu. Opět v nekompletní sestavě, prohráli 2:7 s HTK Třebíčí. Zatím se jim nepodařilo prolomit nešťastnou sérii porážek. Nedělní porce zápasů skončila pro Žďár smírně, dvě vítězství a dvě prohry.

Dorost A jednoznačně přejel hráče ze Sokolu Letovic, v celkovém skóre 9:0. Čekají na zápas kolegů z B týmu, kteří hrají v Jihlavě se Spartakem C.


Dorost B bohužel prohrál v Jihlavě 3:6. Šance na postup dorostenců se výrazně zkomplikovala. Budou muset počkat na případné zaváhání právě Spartaku. Budeme doufat!

Mladší žáci A mají podobnou smůlu jako starší žáci. Marodka týmu se nekonečná. Čtyři stateční dnes bojovali proti SK Tenis Tišnov. Bohužel neměly moc šancí na úspěch, a tak prohráli 0:9. Podobný průběh, akorát v opačném gardu prožívají kamarádi z B týmu. Mladší žáci B si odváží vysokou výhru 9:0 z Brna. Šance na postup do vyšší soutěže je velmi vysoká. Udrží ve zbylých zápasech dosavadní formu? Odpověď budeme znát co nevidět.


Všem družstvům děkujeme za nasazení a těšíme se na další víkend. S přáním hezkého dne, Tenis Žďár



Foto z minulého týdne. Tým Baby tenistů B ve složení: David Kočí, Jan Mlynář, Nikola Nováková, Kristýna Skryjová.



bottom of page