top of page

Nedělní toulky po úspěších žďárských družstev - 2. díl

Hezkou neděli všem,

vítejte u pokračovaní sumáře úspěchů a krásných zážitků našich družstev. Konkrétně u druhého dílu.

Druhý víkend družstev je za námi a my se společně můžeme podívat na to, zda naše družstva udržela vítěznou formu a také, zda se podařilo doléčit všechna zranění.

Tento víkend náš oddíl reprezentovalo opět celkem 7 družstev.

Dospělí A pokračují na vítězné vlně! V deštivém sobotním dopoledni přejeli soupeře z Velkého Meziříčí v celkovém skóre 8:1 a udržují si šanci na postup do vyšší soutěže. Silní soupeři je ovšem ještě čekají. Dospělí B takové štěstí neměli. Po neúspěchu z minulého týdne si chtěli spravit chuť na hostech z Jemnice. Bohužel byli nad jejich síly, a tak odešli naši hráči domů s nepořízenou. Skóre zní: 2:7 z pohledu domácích.

Další těžkou šichtu měli Starší žáci. Na domácích, velmi podmočených kurtech, a ještě v nekompletní sestavě, hájili st. žáci se vší vervou domácí prapor. Start Brno neponechal nic náhodě a s klidem si šel pro vítězství 0:9 z pohledu Žďáru.


Nedělní klání byla o něco úspěšnější. Na domácích kurtech si poprvé zahrál Dorost „A“.

V kompletní sestavě ukázali svoji sílu a deklasovali krajany z Bystřice nad Perštejnem celkovým skóre 9:0.

„Dorost B“ zavítal do HTK Třebíč. Dorostenci chtěli navázat na úspěch dospělých z minulého víkendu. Podaří se jim opět bodově vyplenit krásný tenisový svatostánek v Třebíči? Bojují statečně 4:4 na zápasy, v rozhodující čtyřhře zatím tahají za kratší konec. Edit: Ano, nakonec se jim povedlo zvítězit a připisují si další výhru se skóre 5:4 pro Žďár.

Doma si také poprvé zahráli „Mladší žáci A“. Posilněni návštěvou McDonaldu, z předchozí cesty ze Znojma, byli naši mladíci plni elánu a nadšení. Bohužel jim to nestačilo k úspěchu. Velen Boskovice potvrdil roli favorita a odvezl si ze Žďáru potřebnou porci bodů. Domácí prohráli 3:6.


„Béčko mladších žáků“ vyrazilo po klikatých cestách do Blanska. Krásy tamní přírody se kladně projevily do výkonů žďárských hráčů. Ti s přehledem vyhráli 7:2. Mohou tak pomýšlet na velmi zajímavé umístění ve skupině.


Příští týden začnou také utkání Baby a Mini tenistů.

Všem týmům přejeme mnoho úspěchů do příštího víkendu a těšíme se na další úspěchy. PS: Užijte si pouť! S pozdravem,


Tenis Žďár

Fotka je pořízena z minulého utkání starších žáků, které se konalo v Jihlavě. Družstvo je ve složení: zleva Jan Hemza, Martin Deml, Patrik Hranický ( hostování z Havlíčkova Brodu), Filip Lukeš a slečny: Tereza Grecová a Vanesa Tálská

bottom of page