top of page

! Jihomoravské přebory pokořeny !

Pěknou středu, vítáme Vás u další aktuality. V minulém víkendu se konaly jihomoravské tenisové přebory kategorie mladších žáků a žákyň. Ze Žďáru se do Brna ( TC Brno pořádalo chlapce, ŽLTC Brno pořádalo dívky) vyrazili 4 zástupci.

Za chlapce to byli: Jakub Fiala, Jan Zíta a Jan Mlynář. Za slečny poté Sára Špačková.

__________________________________________________________________________________________


V chlapcích se o nejlepší umístění dvouhra & čtyřhra podělili : Kuba Fiala ve dvouhře a Honzík Zíta ve čtyřhře. První zmínění Kuba Fiala uhrál zejména ve druhém kole dvouhry super výsledek proti silnému soupeři a dostal se tak do ! čtvrtfinále dvouhry ! Poté si zahrál proti velmi dobře hrajícímu soupeři z Brna a tam jeho naděje na semifinále skončily.

__________________________________________________________________________________________


Honza Zíta zazářil především ve čtyřhře. Na turnaji hrál se svým "deblistou" Ivem Jilečkem z Jihlavy a chlapcům se zadařilo! Jejich sehranost zahrála svoji roli v zápase o semifinále, kdy porazili v super tiebreaku dvojici Jakub Fiala & Jakub Tomek a uhráli si tak minimálně semifinálovou účast! V semifinále hráli proti silné dvojici a bohužel se klukům nepodařilo probojovat do finále. ! 3. místo ve čtyrhře je však skvělým výsledkem!


*Semifinalisté čtyřhry: zleva Ivo Jileček s naším Honzou Zítou

__________________________________________________________________________________________


Sáře Špačkové se podařilo uspět v obou pavoucích. ! Její jízda dvouhrou se zastavila ve čtvrtfinále ! , kde narazila na první nasazenou hráčku a souboj s ní byl nad její síly. Ve čtyrhře se jí podařilo zopakovat stejný výsledek jako Honzovi a ! 3. místo ze čtyřhry bylo na světě! Těsně sahaly po finále, o ne postupu rozhodly tři body v super tiebreaku. Kdy děvčata prohrála těsně 7/10 v rozhodující zkrácené sadě.


*Semifinalistky čtyřhry: zleva Eliška Kazíkové s naší Sárou Špačkovou.

__________________________________________________________________________________________ Veliká gratulace všem třem hráčům za skvělou reprezentaci oddílu, za Vaše skvělé výsledky! Ať ve Vám daří i nadále!


S přáním pěkného zbytku dne, Adam Odvárka Tenis Žďár

bottom of page