top of page

HEAD CUP

Krásné pondělí, přinášíme Vám článek z víkendového turnaje mladších žákyň & žáků s názvem našeho hlavního sponzora HEAD CUPU. Účast na turnaji byla slušná, na turnaj se prezentovalo stejný počet hráčů i hráček, 15 na každé prezenční listině. V chlapecké části bylo i velké zastoupení domácích hráčů, konktrétně 6. Los byl ovšem krutý, všichni na sebe narazili v prvním kole a i ve čtvrtfinále na sebe narazili dva domácí hráči. O nejlepší výsledek se postaral Jakub Fiala ve dvouhře, skončil na super 3. místě! Cesta do semifinále vedla přes Honzu Zitu a Jakuba Hromádku, s oběma hráči svedl třísetovou bitvu ( 3. set se hrál formou super tiebreaku < do 10 bodů). Oba dva se mu podařilo vybojovat a sehrál solidní semifinále se Samuelem Kindlem!



Semifinalisté Jakub Fiala a Jakub Beneš.

Do druhého kola také postoupil Samuel Wagner a Jakub Hromádka. Ve čtyrhře se nejlépe dařilo dvojici Hromádka & Zita. Kluci si sehráli hezkou semifinálovou čtyřhru proti pozdějším vítězům Mallinos & Jileček, bohužel na ně nestačili, i tak si odnáší krásné 3. místo ze čtyřhry!


Gratulace Kubovi ve dvouhře a klukům Honzovi i Kubovi ve čtyřhře. Makejte dál!


Semifinalisté čtyřhry Honza Zita & Jakub Hromádka

__________________________________________________________________________________________


Domácích dívek bylo přesně o půlku méně, nicméně se jim dařilo. A jak! Účast na turnaji slušná, první nasazená byla Tereza Šebístková z Humpolce (20 HB - 88 hráčka v kategorii). Ovšem naše talentovaná Sára Špačková se ničeho nezalekla, podařilo se ji postupně procházet všemi nástrahami a odměnou ji bylo finále, právě proti Terce. Se kterou také hrála čtyřhru. Finálový zápas byl od Sáry sehrán na výbornou! Aktivní a nebojácnou hrou si vytvářela postupný tlak a nedávala soupeřce moc šancí na zvrat. Sára vyhrála turnaj ve Žďáře nad Sázavou, finále skončilo 6/4 , 6/2 !



Sára se svým trenérem Lukášem Čeplem bezprostředně po vyhlášení Čtyřhra přinesla dramatické rozuzlení. Ve finále byla dvojice Špačková & Šebístkova proti Corkery Hana& Ondřejová Vera. První set zvládli nasazené jedničky na výbornou. Druhý set přinesl drama, protože konečný výsledek 7/5 patřil dvojici Corkery & Ondřejová. Rozhodoval zkrácený třetí set! I zde se bojovalo do posledního míče, skóre se několikrát změnilo a nakonec se převalilo pro naši Sáru a Terku! Sára tím pádem podmaňuje celý turnaj, jak ve dvouhře, tak ve čtyřhra a přichází pochopitelně obrovská radost od všech přítomných!


Veliký úspěch a gratulace Sáře, trenérům i rodičům! Jen tak dál.


Sára Špačková & Terka Šebístková coby vítězka a druhá ve dvouhře a vítězky čtyrhry!

Děkujeme všem rodičům, trenérům, samotným hráčům za skvělou atmosféru! Super turnaj v příjemném prostředí! Další bude v termínu 14. - 16. 7.

S přáním hezkého večera, Adam Odvárka Tenis Žďár



bottom of page